[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
ریتم درمانی بین فردی و اجتماعی (IPSRT) بر افسردگی و بی ثباتی هیجانی در بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی نوع 1 تحت درمان با دارو
هانیه شاه محمدی، ماندانا نیکنام
دانشگاه خاتم
چکیده:   (98 مشاهده)
اختلال دوقطبی یک اختلال مزمن و عود کننده است که برای درمان آن مداخلات مختلفی ارائه شده است. ریتم درمانی بین فردی و اجتماعی (IPSRT) برای مدیریت رویدادهای استرس زا بیماران، بهبود اختلالات ریتم اجتماعی و شبانه روزی و افزایش تبعیت از درمان طراحی شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی IPSRT بر افسردگی و بی ثباتی هیجانی در بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی نوع 1 تحت درمان با دارو انجام شد. این پژوهش از نوع نیمه تجربی با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه بیماران مرد مبتلا به اختلال دوقطبی نوع 1 مراجعه کننده به مرکز توانبخشی و درمانی آزادی تهران در سال1400-1399 بود. نمونه ها (30 نفر) با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (12=n) و گروه کنترل (12=n) قرار گرفتند. گروه آزمایش طی 12 جلسه 90 دقیقه ای IPSRT و گروه گواه در لیست انتظار دریافت کردند. ابزارها مقیاس افسردگی همیلتون (HAM -D) و مقیاس دشواری تنظیم هیجان گراتز و رومر (DERS) بودند. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS-27 و با آزمون یو من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها نشان داد که بین دو گروه آزمایش و کنترل از نظر افسردگی (p<0/05) و بی‌ثباتی هیجانی (p<0/05)در دوره‌های پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری تفاوت معناداری وجود دارد. IPSRT بر کاهش افسردگی و بی ثباتی عاطفی تأثیر مثبت دارد (p<0/05). نتایج این مطالعه اثربخشی IPSRT را بر افسردگی و بی‌ثباتی هیجانی در بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی نوع یک نشان می‌دهد و به همین دلیل توصیه می‌شود روانشناسان و درمانگران از این روش برای بهبود افسردگی و بی‌ثباتی هیجانی در بیماران دوقطبی استفاده کنند.
واژه‌های کلیدی: ریتم درمانی بین فردی اجتماعی، افسردگی، بی ثباتی هیجانی، اختلال دوقطبی نوع 1
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/7/27 | ویرایش نهایی: 1401/12/19 | پذیرش: 1402/2/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه بین المللی روانشناسی International Journal of Psychology (IPA)
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4570